Populäraste bilarna hittils i år

Publicera: den 23 februari 2021

Ser vi på alla personbilar som är beställda i respektive land så ser vi tydliga skillnader. I Sverige är det övergripande kombibilar och inte helt otippat, så ligger Volvo högst. I Danmark är BMW och Mercedes i topp och man ser totalt sett medans det är väldigt tydligt i Norge att Elbilen är populärast totalt sett.


Om vi istället bryter ut miljöbilar och ser på fördelningen där är fortsatt Volvo V60 i topp i Sverige och fortsatt en nästan lika fördelning som totalt sett. I Danmark är det här en större andel bland mindre bilar och i Norge är fördelningen i princip densamma som för personbilar totalt sett av naturliga skäl.


Utifrån ovanstående kan det vara intressant att också titta på fördelningen mellan drivmedelstyper. Här är det väldigt stora skillnader mellan länderna. I Sverige står laddhybrider för nästan hälften av alla beställda fordon, vilket kan tillskrivas att i kombilandet Sverige så finns det många laddhybrider i det segmentet. i Danmark så Diesel Absolut störst med ca 60% och i Norge är det en fantastiskt stor andel Elbilar.


Vi kommer under året att återkomma med liknande statistik för att se hur utveckling är under året.