Provkörning BMW X3 xDrive30e 2020

Publicera: den 12 maj 2020

BMW har lanserat ännu en hybridlösning som säkerligen kommer att utmana Volvo XC60 och Mercedes GLC.

Den nya Plug-In Hybrid i SUV-format från BMW har en räckvidd på el upp till 46 kilometer enligt WLTP. Drivlinan består av en 2-liters turbofyra som tillsammans med en elmotor ger en systemeffekt på 292 hästar och 420 Nm. Växellådan har 8 växlar och fördelar kraften till alla fyra hjul - äkta fyrhulsdrift!

Anders Lindström, ansvarig för affärsutveckling, Autolease Scandinavia och Pernilla Alkell, ny försäljningschef, Autolease Sverige hade förmånen att provköra BMW X3 xDrive30e och båda var överens om att det är körglädje i världsklass!

Bilen känns sportig och enormt bekväm att åka i. Anders med två barn tycker att lastutrymmet kanske borde varit lite rymligare då familjen har flera aktiviteter och alltid mycket packning i bilen. Pernilla som har en större hund och behov av hundbur i lastutrymmet var tveksam om den skulle få plats på höjden. Lastutrymmet har krympt på den nya modellen, volymen i VDA-liter räknat anges på BMW.se till 100 liter mindre oavsett om baksätet är uppfällt eller inte – 450/1 500 liter för xDrive30e mot 550/1 600 liter för övriga versioner.

Anders som gillar teknik och smarta lösningar uppskattade BMW Connected som innehåller en mängd innovativa lösningar. Du kan t ex ha konstant kontakt med din bil, du kan se mätarställning, låsa eller låsa upp bilen mm. Du kan hemifrån planera dina resor eller möten. Informationen skickas automatiskt till bilen och färdbeskrivningar, eventuella köer eller om du behöver tanka läggs med i beräkningarna. Din egen personliga assistent som även ser till att det synkas mot din kalender och med funktionen On-Street Parking hittar närmaste lediga parkering åt dig.

Nya BMW X3 är försiktigt förändrad till utseende exteriört men interiört finns ny design och teknik. Pernilla och Anders kan tillsammans sammanfatta provkörning, - En bil som dom absolut vill köra mer av! Både Pernilla och Anders bor inom 3 mil från jobbet och med smart planering är Plug-In hybriden ett perfekt miljöalternativ. Bilens härliga komfort inspirerar till långkörning. Det är bilen du känner dig trygg i, ljudisolering av världsklass och teknik i framkant.

Lite mer fakta om BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybrid

  • Kategori: Laddhybrid
  • Frånpris: 603 700 kr
  • Leveranstid: ca 20 veckor från beställning till leverans
  • Räckvidd, el: cirka 46 kilometer.
  • Motoreffekt: 292 hästkrafter, drivs av en fyrcylindrig turbomotor på 2,0 liter.
  • Acceleration: 0-100 km/t går på 6,1 sekunder.
  • Topphastighet: 210 km/t.
  • eDrive-tekniken gör att förbränningsmotorns bränsleförbrukning sänks till 2,2 liter/100 km.
  • Förmånsvärde: 2 463 kr/mån vid 50% marginalskatt
  • Utrustning: Connected edition har två olika tilläggspaket: xLine som bland annat har sportratt, lättmetallfälgar, sportstolar och mycket mer. Connected som innehåller bland annat BMW live cockpit professional, navigation, trådlös laddning och Connected package professional.