Topp tio mest populära tjänstebilarna 2020

Publicera: den 14 januari 2021

Summeringarna av 2020 fortsätter och här kommer listan över de 10 mest orderlagda personbilarna i hos oss under året som gått!

Vilken bil skulle du beställa om det var dags idag?

1 – Volvo V60

Volvos främsta familjekombi i tjänstebilssegmentet har legat högt på topplistorna under flera år, och 2020 räckte det enda upp till 1:a-platsen!

Förstklassig säkerhet, hög komfort, rymligt lastutrymme och sportig design gör Volvo V60 familjens favorit.

Kommer nu både som ladd- och mildhybrid!


2 – Volkswagen Passat

På en värdig andra plats hittar vi VW Passat som faktiskt låg etta under stora delar av året! Likt V60:n är Passaten en klassiker i sammanhanget och en familjebil värd namnet. Det är främst rymligheten och det stora bagageutrymmet som lockar tjänstebilsföraren med behov av att få plats med hela familjen.

Mest populär är den i hybridutförandet och GTE-motorn går upp till 56 km på ren el, perfekt för alla vardagens korta resor.


3 – Volvo XC60

Volvos mellanstora SUV XC60 lockar tjänstebilsföraren med fokus på design och säkerhet. I XC60:n satsas det på högsta möjliga komfort i kombination med utrymme och design. Alla materialval är noga utvalda och det genomarbetade detaljarbetet påvisas såväl ut som invändigt. Vi förstår verkligen att XC60:n är populär!

Likt alla Volvos modeller erbjuds även XC60:n med laddhybridsmotor som går upp till 5,3 mil på el.


4 – BMW 3-serie

Den sjunde generationens 3-serie fortsätter att imponera och är ett självklart val för många tjänstebilsförare!

3-seriens sportiga och eleganta design är ett signum för BMW och tillsammans med körglädjen och bekvämligheterna kvalar den väl in på vår topp-tio-lista.

Att Touring-modellen sedan en tid tillbaka nu också kommer i hybridutförande innebär, med största sannolikhet, att 3-serien är på topplistan för att stanna.


5 – Volvo V90

Volvo beskriver själva V90:n som dess ikoniska herrgårdsvagn och även om lillasyster V60 toppar tjänstebilslistan finns även V90:n med här. V90:n har det mesta en tjänstebilsförare kan tänkas önska; väldigt gott om plats, intuitiva komfort- och bekvämlighetsfunktioner och samt avancerade säkerhetsfunktioner som gör att hela familjen kan färdas tryggt. Dessutom är den himla snygg och ståtlig!


6 – Volvo XC40

Volvos lilla SUV – en succé för familjen i stan!

XC40:n är en kompakt SUV, rik på innovation och konstruerad för stadsliv med en uttrycksfull design, smart förvaring och intelligent teknik. XC40:n erbjuds i en mängd motorutföranden, allt ifrån vanliga bensin- och dieselmotorer till mildhybrid, laddhybrid och nu också i ren el. Det är laddhybriden med sina 262 hk som tagit sig in på Autolease topp 10-lista!


7 – Mercedes Benz C-Klass

Med dynamiken i generna. Mercedes C-klass är återkommande tjänstebilsfavorit som nu åter finns med på topp tio!

Att aldrig nöja sig, utan att ständigt bevisa sitt nytänkande, om och om igen. Dynamisk och progressiv design. Sensuell och minimalistisk. Upplev en ny värld av komfort som är avslappnande och uppiggande på en och samma gång, med ENERGIZING komfortstyrning är den bara en knapptryckning bort.

Att MB erbjuder hybrid med dieselmotor är säkerligen också en faktor till succén!


8 – Toyota RAV 4

En nykomling på listan är Toyotas nya generation RAV 4.

RAV4 är byggd för att köras och designad för att synas. Med en självsäker och sofistikerad design, passar RAV4 lika bra in i storstäder som på breda landsvägar. RAV4 är fullt utrustad med ny teknik, AWD-i, noga genomtänkta lösningar och plats för både packning och hela familjen. Med nya hybridmotorn kommer du dessutom upp till 75 km på el!


9 – Skoda Superb

Skodas första plug-in hybrid.

Nya Skoda Superb iV erbjuder kombinationen av en TSI-motor och eldrift. Skodas första plug-in hybrid förenar denna innovativa hybridteknik med den ikoniska designen, den omisskännliga komforten och rymligheten hos en Superb.


10 – Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 både toppar och avslutar 2020:s tio-topp. På tionde plats hittar vi nämligen den hörhöjda cross country-modellen, märkets sk. äventyrsmodell som är byggd för alla sorters vägar. Modellens assistanssystem och fyrhjulsdrift samverkar för att ge bästa möjliga körupplevelse, även i svår terräng. Därtill finns självklart allt annat som också är signifikant Volvo – bland annat en stor dos säkerhet samt snygg design.

V60 CC har en markfrigång på 203 mm och ett lastutrymme på 472 l. I den kan du ta med hela familjen på äventyr!