Var kan jag lämna bilen efter att kontraktet löpt ut?

Det beror på huruvida du ska hämta ut en ny leasingbil eller ej.

  • Hos återförsäljaren. Om du ska hämta ut en ny leasingbil kan du med fördel lämna den gamla bilen hos återförsäljaren i samband med leverans. Detta behöver stämmas av med återförsäljaren i samband med att leveransen bokas.
  • På kontoret/arbetsgivarens parkering för avhämtning.
  • På din hemadress

Återlämningsformulär

När bilen inte ska nyttjas mer fyller du i nedan information och skickar till oss. Tänk på att eventuella försäkringsskador ska vara åtgärdade (ev. försäkringsnummer fyller du i under ”övrigt” längst ner på denna sida). Där finns också en checklista som är bra att gå igenom innan återlämning. Tänk på att plocka ur alla privata tillhörigheter.


Var kan jag ställa bilen?

  • Hos återförsäljaren (om du t.ex. ska hämta en ny bil via Autolease)
  • På kontorets/arbetsgivarens parkering
  • Din hemadress


Hur går det till, steg-för-steg?

  1. När bilen är återlämnad (ställd på uppställningsplats) och ej ska nyttjas mer, fyll i nedan information, tryck på ”skicka”.
  2. En bekräftelse går till dig och till Autolease med den angivna informationen du fyllt i.
  3. Transport bokas utav externt bolag och upphämtning sker normalt inom 3-5 arbetsdagar. Detta är inte, utav Autolease, något som går att påverka. Innan upphämtning ringer transportören till den person som du angivit som ”kontaktperson” i information nedan.


Förare & Leasingtagare


Återlämnat fordon


Uppgifter om uppställningsplats & utrustning

Här fyller du i adressen där bilen är uppställd. Längre upp på sidan finner du information om vilka platser bilen kan ställas. Kontaktpersonen har nycklarna (kan vara du eller annan person), som möter upp transporten när bilen hämtas.Nytt fordon finansierat via Autolease

  


Drivmedelskort

Om fält lämnas tomma spärrar vi drivmedelskorten av säkerhetsskäl.

Drivmedelskort spärras

  

Drivmedelskort flyttas till nytt fordon hos Autolease

  


Checklista vid återlämning

Gå igenom nedan checklista och förtydliga vad som finns med i bilen vid återlämning. Se till att hämta sommar- eller vinterhjul om du har dessa på däckförvaring innan återlämning (de ska ligga i bagageutrymmet på bilen). Din arbetsgivare kan komma att bli debiterad om något av nedan saknas.

Sommarhjul

  

Vinterhjul

  

Hjullås

  

Avtagbar dragkok inkl. nycklar

  

Fordonshandlingar

  

Insynsskydd

  

Laddkabel Typ 1, vägguttag

  

Laddkabel Typ 2, laddstation