Om det är du sköter administrationen kring verksamhetens vagnpark så har du säkert ställt dig frågan om hur en grön omställning kan påverka er vagnpark. Oavsett om ni redan har satt igång, eller precis ska sätta igång, kan en lösning som Greenlease komma väl till pass. Med vår hjälp kan du skapa en grön vagnpark med breda möjligheter.

 

Vi sätter de grönaste bilarna i förarsätet, samtidigt som vi tar hänsyn till ekonomin och behovet hos bilanvändaren. Det är för oss en hållbar bilpark.

 

 

En klimatvänlig bilpolicy


Den viktigaste delen i en grön omställning är att bilpolicyn ska stämma överens med miljöpolicyn. Vi ser att en del verksamheter fortfarande bara erbjuder sina anställda dieselbilar – det är inte attraktivt nu och kommer inte vara det i framtiden, varken för verksamheten eller den anställde. En hållbar bilpark behöver kunna erbjuda gröna alternativ och olika drivmedel utan att kompromissa på körglädjen eller företagets ekonomi. Hur kan en grön bilpolicy se ut då? Så här tänker vi kring det.


Vad är en grön bil? Hos oss är det en bil som släpper ut mindre än 60 gram koldioxid per kilometer. Vi kallar dem för Greenlease-bilar och de är alla märkta på vår hemsida så att du hittar dem snabbt och enkelt. Gränsen omfattar i stort sett alla miljöbilar.

Den gröna konverteringen är inte svart eller vit


Men en säljare till exempel som kör 50 000 kilometer eller mer per år bör inte välja en plug in-hybrid. Även om det är möjligt att köra med en elbil kräver det mer planering än normalt, därför har vi valt att också inkludera dieselbilar för denna kategori. Det handlar alltid om den bästa avvägningen mellan koldioxidutsläpp och komfort. Greenlease prioriterar plug in-hybrider och elbilar över andra bilgrupper. De flesta bilanvändare som kör i genomsnitt ca 30 000 kilometer per år pendlar mellan 30–60 kilometer om dagen. Både plug in-hybrider såväl som elbilar kan klara det på endast batteridrift, vilket blir både ekonomiskt fördelaktigt för verksamheten och mer praktiskt för bilanvändaren. I exemplet visar vi hur det kan se ut med en totalkostnad på 48 månader och en körsträcka på 20 000 kilometer om året.Hur kan en klimatvänlig bilpolicy se ut?Här erbjuder vi en total ägandekostnad på 48 månader. och 20 000 km per år.


Ett grönare val leder alltså till en bättre total ägandekostnad, lägre koldioxidutsläpp och dessutom mer nöjda bilanvändare.


 

Vill du veta mer?

Vi har digitala verktyg som gör det lätt och enkelt för dig att genomföra omställningen till en grönare vagnpark. Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till.


Tillbaka till Greenlease hemsida