Autolease besöker Ryds Bilglas

Publicera: den 18 maj 2021

Autolease besöker Ryds Bilglas

När vinterns snö, slask och is försvinner från vägarna så kommer gruset och stenarna fram vilket ofta leder till att många förare drabbas av stenskott och spruckna bilglas. Autolease har varit ute och träffat Ryds Bilglas för att prata med dem om de vanligaste kundfrågorna som uppstår i samband med att våren tittar fram.


Behöver jag anmäla ett stenskott till försäkringsbolaget?

Som förare hos Autolease behöver du inte anmäla ett stenskott till försäkringsbolaget. Ryds Bilglas ser till att åtgärda skadan och sköter all kontakt mot försäkringsbolaget.


Vad kostar det att åtgärda ett stenskott?

Autolease använder Trygg-Hansa

som försäkringsbolag och självrisken för att reparera ett stenskott är 100kr.

Hur lång tid tar det att åtgärda ett stenskott?

Det tar endast 30 minuter att åtgärda ett stenskott och under tiden kan du som förare avnjuta en kopp kaffe och nyttja gratis wi-fi.

Ur ett miljöperspektiv är det alltid en fördel att försöka reparera rutan i första hand istället för att byta ut den. Genom att laga stenskottet istället för att byta ut hela rutan så sparar du minst 59 kg CO2. I samarbete med Trygg-Hansa klimatkompenserar Ryds Bilglas för de utsläpp som byte av en ruta ger. Klimatkompensationen sker genom projektet Trees for Global Benefit i Uganda.

Skulle stenskottet inte gå att laga och vindrutan måste bytas ut finns det möjlighet att boka en fri lånebil eller el-cykel. Ryds Bilglas har över 140 anläggningar i hela Sverige och lagar alla typer av glasskador oavsett bilmodell och tillverkningsår. De jobbar med den allra senaste tekniken som uppfyller deras högt uppsatta miljömål.


RYDS BILGLAS TIPSAR

Genom vår nya AI-tjänst på www.rydsbilglas.se kan du fotografera din skada och på bara några sekunder få svar om du behöver åtgärda ditt stenskott omgående eller eventuellt byta ut rutan.

Se gärna hela vårt besök hos Ryds Bilglas på vår Linkedinsida och glöm inte att följa oss: Autolease Linkedin