Autolease i panelsamtal hos Di Mobilitet

Publicera: den 19 maj 2021

I början av maj bjöd DI Mobilitet in till andra avsnittet i sin webbinarserie med panelsamtal om framtidens mobilitet. I panelen tillsammans med vår expert Mats Silfver, Sverigechef för Autolease fanns även Jessica Alenius (Vice VD Bil Sweden) och Lars Nykvist (VD Kvdbil)

Har man följt utvecklingen på elbilsfronten det senaste året är budskapet från tillverkarna, politikerna och forskarna detsamma: Det är eldrift som gäller i framtiden. Enligt beräkningar från elbranschens egen intresseorganisation Power Circle kommer det rulla omkring 2,5 miljoner laddbara fordon på vägarna i Sverige 2030.

Hur snabbt går skiftet från fossilt till förnybart och el? Hur ser prognoserna ut

Skiftet från fossilt till elektriskt tar ny fart på tjänstebilsmarknaden, det visar färska siffror från analysföretaget Vroom. Bland annat väntas elbilar stå för 13 procent av alla tjänstebilar innan året är slut och laddhybrider för 33 procent.

Mats, menar att det potentiellt kommer ske en dubblering av antalet eldrivna tjänstebilar och att det är nu skiftet på riktigt tar fart inom tjänstebilsmarknaden. Han tillägger att den bredare massan av tjänstebilsförare kommer bli en naturlig del av steget mot nollutsläpp och att det är viktigt att utbyggnaden av laddstationer möter det skifte vi står inför.


Med fler elbilsmodeller att välja bland, där Volkswagen Id.4 och Tesla Model 3 hör till de mest populära hos Autolease, är det tydligt att det är fler än ”early adopters” som nu tar steget över till elbilar.

 

De mest populära laddbilarna som beställs just nu

Elbilar

VW Id.4

Tesla Model 3

Skoda Enyaq

Polestar 2

Audi e-tron

 

Laddhybrider

Volvo V60

VW Passat

Volvo XC60

BMW 3-serie

Kia Sorento