Autolease kundsupport tipsar

Publicera: den 18 maj 2021

Kundsupporten tipsar:

Inom en snar framtid stundar det semester för många. Hur du än planerar din semester vill vi hjälpa dig på vägen. Du kommer i detta avsnitt av ”Kundsupporten tipsar” att få svar på vad du ska tänka på om du ska ta med din Autoleasebil utomlands, vad som gäller om du behöver hjälp med bärgning/vägassistans eller om du fått en skada på bilen.

Jag har tänkt köra utomlands, vad behöver jag göra?

  1. Kontrollera till en början med din arbetsgivare att det är godkänt att föra bilen utanför Sveriges gränser (gäller även inom Norden).

  2. Om punkt 1 är godkänt, loggar du in på Mitt Autolease och fyller i ett s.k. utlandsintyg (det finner du i vänster menyrad) där kan du också beställa registreringsbevis om du inte har det. Då skickas det ett mejl

          till Autolease kundsupport som beställer detta till dig. Där kan du också läsa mer om vad du mer ska tänka              på vid utlandskörning.


Det är viktigt att du är ute i god tid, minst två veckor innan avresa behöver vi få in din förfrågan om utlandsintyg för att säkerställa att du få intyget i tid.

 

Du behöver:

• Fullmakt från Autolease

• Del 1 av registreringsbeviset

 

Läs i punkt 2 ovan hur du ansöker om detta via oss - Du kan behöva:

  • Miljödekal om du ska köra i Tyskland (det ansvarar du som förare själv för): Beställ och läs mer här

  • Grönt kort från Trygg Hansa (det ansvarar du som förare själv för): Beställ och läs mer här

Hur kan jag få bärgning på min bil?

Om fordonet inte bör köras, ska du ta kontakt med vägassistans för att få bärgning till närmsta verkstad. Ett exempel på när bilen inte ska köras är vid feltankning (starta ej bilen).

Autolease Assistans når du på tel 0771-58 96 00 alternativt på hemsidan via länken nedan.

Autolease Assistans hjälper dig vid oväntade driftstopp oavsett orsak. Ingår inte assistans i bilens nybilsgaranti så faktureras driftstoppet till Autolease som vilken driftskostnad som helst. Vi har utvecklat Autolease Assistans i samarbete med Falck Assistans.

Kontakta oss (falcksverige.se)

 

Var/hur anmäler jag en skada på min bil?

Följ länken nedan så kan du läsa vad som gäller för dig om du får ska anmäla en skada på din bil i Sverige eller utomlands.

Var/hur anmäler jag en skada på min bil? (autolease.se)