Ladda-hemma-stödet blir verklighet

Senast år 2045 ska Sverige inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser till atmosfären. Nu blir flera av regeringens förslag i budgetpropositionen för 2018, såsom ladda hemma-stödet, Industriklivet och insatser för internationellt klimatsamarbete, verklighet.

– Vi gör nu som vi har lovat och genomför en ambitiös politik för att ställa om det svenska samhället. Vi tar de stora greppen som behövs för att ställa om industrin och transporterna och gör det samtidigt lättare för människor att ha en hållbar vardag, säger Isabella Lövin.

Transporter står i dag för en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. För att öka takten i elektrifieringen av bilparken inför nu ett särskilt ladda-hemma-stöd. Stödet ska göra det enklare och billigare för hushåll att installera laddpunkter för elfordon vid hemmet eller stugan, och därmed ställa om till hållbara transportsätt. Förordningen träder i kraft den 1 februari 2018, men gäller för laddpunkter som installeras från och med årsskiftet.

De som installerar en laddpunkt kan få ett stöd som motsvarar uppemot 50 procent av de bidragsberättigade kostnaderna, såsom kostnader för laddbox och framdragning av el. Man kan dock få högst 10 000 kronor per fastighet.

Källa: Regeringen.se

 

Läs mer på regeringen.se